cold start problem HELP!!! - Texas 4x4 Forum

Go Back   Texas 4x4 Forum > Technical > Gas\Diesel Engine & Transmission

Photo Gallery Places to Wheel Gallery III Home Forum Tech Section IRCChat FlashChat

Gas\Diesel Engine & Transmission Engine, Transmission, Transfer case

Texas4x4.org is the premier All All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.

Gas\Diesel Engine & Transmission:

cold start problem HELP!!!



Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2008, 09:28 AM   #1
newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 18
k588blazer just gettin started
cold start problem HELP!!!

I have an 88 Blazer and when I start it (cold or hot) it runs real ruff, as if its missing real bad. but when i put it in gear, it smooths out. Also it runs real rich with some black smoke out the *** end. just got done doing a head gasket job on it cuz it overheated real bad. wondering if any sensors went out. thanks
k588blazer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-07-2008, 09:30 PM   #2
Cooler'na13floorelevator
 
4x4Freak's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kermit, TX
Posts: 6,117
4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis4x4Freak Surfs Venus with Anubis
I would start by double and triple checking the firing order. If that checks out then do a compression test. I would also check the timing, on the tbi system there is a plug with a brown wire to the distributor you have to disconnect to set the timing, not exactly sure of the exact location since I've never worked on one that was still a factory setup. Also go over all your vacuum connections. Make sure the MAP sensor has a tight vac. connection and is plugged in good. I had all kinds of hell when I did the swap on my truck because I didnt have the right sensor.

Start with the basics first, then go from there. Let us know what you find.
__________________
Zach


Quote:
Originally Posted by RVREDDOG
Thats pretty much how I feel about it....You gone yet?
Reality is an illusion caused by the absence of alcohol.

75 IH Scout II
79 Chevy K10
80 GMC K25
97 Chevy S10
05 Dodge 3500

Collect the whole set.
4x4Freak is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bronco wolnt start CTShoaf Gas\Diesel Engine & Transmission 6 08-02-2008 10:09 AM
Starting Problem StillLookin Gas\Diesel Engine & Transmission 3 07-25-2008 10:28 PM
Starting problem snick Gas\Diesel Engine & Transmission 17 08-15-2007 12:54 PM
'97 c1500 won't start? mnmstoy Gas\Diesel Engine & Transmission 0 07-27-2005 08:00 AM
The Drug Problem In America....(long,plz read) mudnmyvayne General Chit chat. 6 05-22-2005 11:32 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:58 PM.


3.8.8 - Powered by vBulletin
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2002-2012 Texas4x4.org
 

SEO by vBSEO 3.6.0